Μενού

  • Blog
  • Posts
  • «Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα του Μέλλοντος» | Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

«Σχολές, Σπουδές & Επαγγέλματα του Μέλλοντος» | Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η επιλογή σπουδών και επαγγέλματος είναι από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι μαθητές/τριες για την πορεία και την εξέλιξή τους. Η αναζήτηση αυτή αρχίζει ήδη από την Α’ Λυκείου ώστε να καταλήξει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου. 

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η επιφανειακή ενημέρωση και οι διάσπαρτες πληροφορίες οδηγούν σε εσφαλμένες αντιλήψεις. Κατανοώντας ,λοιπόν, τη σπουδαιότητα μια τέτοιας απόφασης και διαδικασίας, το Φροντιστήριο ΜΕΘΟΔΟΣ διοργανώνει ανοιχτή ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και ηγετική – στον κλάδο της – επιστημονική ομάδα της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας. Ομιλητής της παρούσας εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Ταουσάνης Χρήστος, Συγγραφέας & Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και ένας από τους πλέον έμπειρους ομιλητές πανευρωπαϊκά.

Στην ημερίδα αυτή, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πληροφορηθούν μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση για δεδομένα πού αφορούν:

  • Tις άγνωστες ευκαιρίες που δημιουργεί η Τεχνητή Νοημοσύνη & τις Νέες Τεχνολογίες στους περισσοτέρους κλάδους
  • Τις “κλασικές” σπουδές που οδηγούν σε καινοτόμες ειδικότητες 
  • Τα Άγνωστα Επαγγέλματα του Μέλλοντος 
  • Τις αλλαγές και παγίδες του Συστήματος Εισαγωγής στην Επιλογή Σπουδών
  • Τη διεπιστημονικότητα των τμημάτων και τις μοναδικές ευκαιρίες που δημιουργεί 
  • Τους παράγοντες που συμβάλλουν για την Επιτυχία στις εξετάσεις

Έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες μελέτες για τη διεπιστημονικότητα και την εξέλιξη των επαγγελμάτων, ο Δρ. Ταουσάνης Χρήστος θα βοηθήσει τους/τις μαθητές/τριες να αντιληφθούν την μελλοντική αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που μπορούν να συνδυάσουν μέσα από τα προγράμματα σπουδών, αλλά και τους γονείς να ανακαλύψουν πρωτόγνωρα δεδομένα για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για συζήτηση με τον ομιλητή και επίλυση αποριών. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στις 11:00 στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου (Κομνηνών 76, 57013 , Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη). 

Σας περιμένουμε να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον σας!

————————————————————————-

Χρήστος Ταουσάνης | Σύμβουλος Σταδιοδρομίας | Επιστημονικός Διευθυντής | Keynote Speaker

Ο Δρ Χρήστος Ταουσάνης είναι Ιδρυτής & Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη επαγγελματικής συμβουλευτικής στον Ελλαδικό χώρο και από τους ελάχιστους ομιλητές, πανευρωπαϊκά, που έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.000 διαλέξεις στην 20ετή του πορεία σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Έχει βοηθήσει εξατομικευμένα χιλιάδες μαθητές/τριες και φοιτητές/τριες σε θέματα επιλογής σπουδών και επαγγέλματος, έχει εισάγει και εδραιώσει την προσέγγιση της διεπιστημονικότητας στον επαγγελματικό προσανατολισμό ενώ, ως διδάσκων επαγγελματικής συμβουλευτικής σε προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Αιγαίου και Δημοκριτείου έχει εκπαιδεύσει δεκάδες συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού.

Διετέλεσε Διευθυντής Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στη Δημοτική Εταιρεία Επαγγελματικής Κατάρτισης & Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε και επίβλεψε πρωτοποριακά προγράμματα ενίσχυσης της γυναικείας απασχόλησης αλλά και παιδαγωγικής και συμβουλευτικής υποστήριξης. Από εκεί, παραιτήθηκε οικειοθελώς για να κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα: να βοηθήσει νέους ανθρώπους να χτίσουν μια καριέρα που θα αγαπάνε. Σήμερα, με τους συνεργάτες του, παρέχουν καινοτόμες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και συντονίζει τα επιστημονικά & ακαδημαϊκά projects της εταιρείας.

Είναι από τα πρώτα πιστοποιημένα στελέχη που έχουν ενταχθεί στο ανώτερο μητρώο Συμβουλευτικής Επαγγελματικού Προσανατολισμού και στο μητρώο Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. και μέλος της International Association for Educational and Vocational Guidance. Δεκάδες άρθρα και έρευνες του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά Μ.Μ.Ε., αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα παιδείας (ΕΘΝΟΣ, ΒΗΜΑ, ΤΑ ΝΕΑ κ.ά.) και έχει παραχωρήσει πλήθος συνεντεύξεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς (ΣΚΑΙ, ΣΤΑΡ, ΕΡΤ, MEGA, ET3 κ.λπ.). Είναι Συγγραφέας του best seller οδηγού σπουδών μεικτής πραγματικότητας ΣΧΟΛΕΣ, ΣΠΟΥΔΕΣ & ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (εκδόσεις Πατάκη) και άλλων γνωστών βιβλίων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την αγορά εργασίας (Επιλέγω Σπουδές & Επάγγελμα, Στην Σκακιέρα της Καριέρας κ.λπ.).

Παράλληλα, ο ίδιος και η επιστημονική του μονάδα έχουν βραβευθεί για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβουλευτικής και για καινοτόμα προϊόντα όπως το Studybot. Τέλος, ως ενεργά ενδιαφερόμενος για τα δρώμενα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, συμμετείχε και στο πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του Α.Π.Θ. και υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολύ γνωστά events όπως το Πανόραμά Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας, το Teen Business School αλλά και σε TEDx event το 2021.